Att göra i juni

Vi förstår att du vill åka ner och ha en skön semester redan nu. I Älvdalen finns det alla möjliga aktiviteter och kommunen lever lika friskt på sommaren som på vintern. I år kan du exempelvis besöka några av de evenemangen.

Den 11 juni

Cirkus Viktoria kommer till Idre By och uppträder. Det är en cirkus som passar alla åldrar och pågår i ungefär två timmar med en kvarts paus i mitten. Här får du se roliga clowner som spexar för publiken, en familj med dresserade lamor och den fantastiska gymnasten Veronica.

Under den här tiden kan du även äta italiensk buffé på Idre Fjället och få dig ett gott mål mat efter eller före cirkusen.

Den 14 juni

Då sätter Friskis & Svettis igång med sin ”mountainweek” där du kan prova på en massa aktiviteter i olika svårighetsgrader under en hel vecka. Du får också ta del av föredrag och annat. Detta tar plats i Grövelsjön.

Den 19 juni

Tänker du passa på att fira midsommar när du besöker Älvdalen så kan du följa med och klä midsommarstången i Idre By. Det brukar locka mycket folk och är en härlig upplevelse för en barnfamilj då det arrangeras andra saker runt omkring.

Den 22-25 juni

Som avslutning kan ni delta i ett femdagars orienteringsarrangemang som anordnas för 40:e året i år! Det finns två olika områden: ett som är anpassat för barnfamiljer och nybörjare samt ett lite svårare för dem som redan har orienteringsvana.