Inför resan till Älvdalen

Sommaren är den perfekta tidpunkten att besöka Älvdalen och njuta av den vackra naturen och lugna pulsen i staden.Älvdalen är en av de största kommunerna i Sverige och de har en rik historia för dig att upptäcka. En sak som de är kända för är sin språkliga varietet som har sin rötter i fornnordiska. Älvdalska är den enda dialekten som har bevarat de gamla nasala vokalerna och har även några andra ljud som saknas i vanliga rikssvenska. Ta därför tiden att prata med lokalbefolkning och få lyssna på ett vackert språk.De som åker till Älvdalen gör det främst för att uppleva naturen runt omkring byarna och staden. Se till att packa med alla teknikdelar du kan tänkas behöva:

  • Kameran och tomt minneskort är ett måste för du kommer att vilja ta kort på allt.
  • En selfiestick så du kan bevisa att du faktiskt har varit där och inte bara köpt vykort på Pressbyrån.
  • En extra laddare så du kan ladda kamera och telefon samtidigt, eller kanske införskaffa en power bank för att kunna ladda telefonen medan du är ute på promenad.
  • Hörlurar för dig som vill lyssna på intressanta poddar eller musik medan du upplever naturen.

Är du också sugen på att vara i civilisationen finns det butiker och restauranger att besöka i Älvdalen. Du hittar sportanläggningar och en simhall, för dig som gillar att träna och vara aktiv under semestern. Som vi sa tidigare har Älvdalen en lång historia, därmed är det den perfekta platsen för dig som gillar att upptäcka historier och besöka gamla byggnader från sekelskiftet och längre bak.