3 platser du måste besöka i Älvdalen

Älvdalen är ett vackert och spännande resmål som lockar människor, kanske i synnerhet natur- och kulturintresserade, både från närområdet och långväga.Älvdalen är en tätort i Dalarna och fungerar som centralort i Älvdalens kommun. Om du har begränsat med tid och inte kan utforska området på egen hand så finns det tre platser som du särskilt rekommenderas att besöka när du tar en tur till Älvdalen.

  1. VandringsledernaFör den naturintresserade är naturreservaten och vandringslederna naturligtvis ett måste. Du har en hel del att välja på både i fråga om sträcka och svårighet i terräng. Här kan du även både ta ett uppfriskande bad och en avkopplande fisketur, och på vintern kan du åka skidor.
  2. Älvdalens köpmangataOm du är intresserad av shopping i genuin miljö så kan ett besök på Älvdalens köpmangata vara värt ett besök. Du finner både shopping, upplevelser och sevärdheter i området.
  3. WäsabergenStår äventyr och aktiviteter på agendan så kan ett besök till Wäsabergens fot vara väl investerad tid. Där ligger Väsaäventyr, en anläggning som erbjuder en rad olika aktiviteter både sommartid och vintertid. Du kan testa allt från 4-hjuling och bastuflotte till paintball, vildmarksbas och olika typer av läger.